Kan WII(u) tänka oss att Mario är bättre på 3DS?

Mario till WII(u)? Tycker spontant det låter som en dålig idé så jag bestämde mig för att titta in det noggrannare. Jag har en grundmurad skepcism mot allt som har med WII att göra. Speciellt då jag av spelen jag provat, inkluderat det gamla favoritspelet Resident Evil, bara finner tennisspelet mödan värt. En särskild familj glömmer nog inte i första taget hur deras kristallkrona i taket fick duka under av en vältajmad smash. Vidtag säkerhetsåtgärder i vardagsrummen rekommenderas därmed. Mario är dock alltid Mario så shoppen kommer oavsett hålla ett öga på det här spelet och vi håller även tummarna för att den nya konsolen som är tänkt att ersätta WII håller en mer naturtrogen spelupplevelse.

Det var den spanska tidningen La Mundo som i en intervju med den gamla bekantingen Miyamoto (under ett promotande för 3DS i Paris) där proklamerade att ett nytt Mario-spel skall presenteras till den plattformen, WII U. Speltidningen Eurogamer följde då upp avslöjandet och återupprepade frågan som ifrån en talesperson från Nintendo fick en bekräftelse på att det nya spelet skall demovisas under E3-spelmässan detta året. Det är det tredje Mario-spelet som bekräftats från Nintendo det här året (de andra är New Super Mario Bros Mii och ett 2d Mario-spel till 3DS).

WII U är för den oinbitne Nintendos kommande konsolsatsning, åttonde generationens, och skall ersätta den nuvarande WII-maskinen. Det är trevligt att traditionen dessutom hålls vid liv som låter Mario inviga även denna konsol. Skall vi gissa på att så blir fallet?

Mario WII-U

Med Mii-konceptet kan du skapa dig en egen karaktär i Mario baserat på dig själv.

Expo 3-mässan hålls 5-7 Juni i Los Angeles kommande månad.

Toad4

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s